I dette blogginnlegget skal jeg skrive om rollen til sosiale medier og plattformer i forbindelse med angrepet på den Amerikanske kongressen 6. januar 2021. Kongressen ble utsatt for angrep der 300 Donald Trump tilhengere var involvert. 5 personer mistet livet i dette angrepet.

Det store som også fikk de fleste til å reagere var meldingene Donald Trump postet på sin twitter konto med 88.7 millioner følgere. Kontoen ble stengt på grunn av risiko for ytterlige å hisse opp til vold. Det var mange som mente at Trump hadde skylda for angrepet på hvite huset og det kunne blitt unngått hvis Trump ville det. Her kan du se hvor mye makt sosiale medier har og hvor mange du kan nå ut til med et per klikk.

Donald Trump er en lur og smart mann som var klar over hvor mye makt han hadde på sosiale medier før han delte de meldingene som skapte store reaksjoner spesielt i USA og i andre land. Han oppfordret folk til å møte opp  6.juni og demonstrere. Det menes at Trump “tente ilden” og var mannen bak angrepet.

Sosiale medier er noe som brukes av nesten alle, hver eneste dag. Det skumle er at man bestemmer det man vil si, mest sannsynlig følger disse Trump tilhengerne personer som har samme synspunkt som Trump og det gjør at de tenker mer likt og tror kun at det de gjør er riktig. Hvis personer som Trump vet at de har makt og mange som er klare for å gjøre hva som helst til en twitter post kan dette være skummelt. Jeg tenker at rollen til Twitter har vært enorm stor på 6.januar 2020. Hvis ikke sosiale medier hadde fantes ville de ikke klart å samle så mange mennesker den dagen og 5 personer ville ikke mistet livet på grunn av dette angrepet.

Alle må ha et ansvar og være klar over hva videoer, bilder og meldinger de poster på sosiale medier kan føre til. Twitter utestengte kontoen til Donald Trump og det er helt forståelig hvorfor de reagerte på den måten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *