Eplehuset er en nettbutikk som er kjent i hele landet, og internasjonalt er den kjent som det vi alle kjenner til Apple. I dag skal jeg vurdere nettsiden til Eplehuset ut ifra de 10 kriteriene fra inevo. Lista ser slik ut:

1. Første inntrykk 2. synlighet 3. brukervennlighet 4. kjøpsprosess 5. teknologi/hastighet 6. kundetilfredshet 7. trygghet 8. kundekommunikasjon 9. priser, utmerkelser og artikler 10.konsept og strategi.

1 – Første inntrykk

Det aller første jeg på tenker når jeg kommer inn på nettsiden til eplehuset er at det er veldig ryddig og oversiktlig. Logoen er godt plassert i øverst i venstre hjørne, noe som gjør at man føler at du er på riktig sted. Logoen er ikke for stor og står litt unna alt det andre. Det andre som fanget oppmerksomheten min var at du får informasjon om Covid-19 og hvordan butikkene og servicesentre fungerer etter nasjonale og kommunale anbefalinger og regler. Menyene er også veldig oversiktlige noe som gjør det ekstra enkelt og fort å finne fram til produktet man ønsker seg. Som vist på bildet under ser man at hvis an holder pilen over kategorien “Iphone”  får man de forskjellige modellene og du kan velge hvilken du ønsker å se på. Du kan også enkelt velge tilbehør og andre diverse utstyr til Iphone under kategorien “Iphone”. Det er veldig tydelig at dette er profesjonelt og godt utført.

Terningkast 6

2 – Synlighet

Når jeg googler “Iphone lader” så er det først og fremst andre nettsider som dukker opp som Power, NetOnNet, komplett, teknikkdeler og selvfølgelig Apple sine hjemmesider. Eplehuset er nummer 11 på google lista. Eplehuset bruker ikke Google Ads og det kan tenke seg at grunnen til dette er på grunn av at de har en såpass sterk merkevare at de ikke har behøv for det. Uansett er de ikke godt nok synlig på søkene ettersom de ikke var til å finne under søket “Iphone 12”

Terningkast 2 

3 – Brukervennlighet

Jeg vil si at nettsiden er veldig brukervennlig ettersom du enkelt finner frem og sorterer produkter eller hvilken butikk det produktet finnes hos. Hvis du for eksempel trenger en ny lader til Macbooken din, kan du finne denne laderen etter kun 1-2 klikk. Det er også mulig å kjøpe nesten alt du ønsker fra Apple, selv om sortimentet ikke er like bredt som på Apple sin offisielle nettside. Nettsiden til eplehuset er også mobilvennlig så det er ingen problemer å besøke og handle via mobiltelefonen.

Ternings kast 5

4 – Kjøpsprosess

Når du handler ønsker du at kjøpsprosessen skal være enkel og ikke ta så altfor lang tid. Det er også viktig å kunne tilby kunden flere betalingsalternativer som for eksempel visa, mastercard, klarna, delbetaling og vipps.

Hos Eplehuset kan du velge å betale med kort (Visa eller mastercard), Vipps, eller delbetaling/finansiering. Det gjør er kunden kan bestemme hvordan kjøpsprosessen skal være. I tillegg er det også gratis frakt på alle varer og det gjør det ekstra fristende for kunder å handle hos deg isteden for at man for eksempel må betale 49kr i frakt eller handle over 1000kr for at man skal få gratis frakt. De har veldig rask levering og tilbyr klikk og hent også.

Her kan du se det du trenger å fylle ut for å komme deg i mål.

Terningkast 5

5 – Teknologi/hastighet

Eplehuset.no laster inn veldig rask og har ingen problemer med å laste inn produkter med bilder blant annet. Etter mine opplevelser så tilpasser de seg hva en person kunne forventet av tiden den tiden en nettside bruker på å laste ned. På bildet under kan du se målingene som ble utført av devolopers. Mobilversjonen ser ut til å være betraktelig treigere, men etter mine opplevelser er ikke den så dårlig som nettsiden skal ha den til.

Terningkast 4

6 – Kundetilfredshet

Eplehuset får ikke frem kundeomtaler, det er nok fordi de skal være best i alt. Det betyr ikke av den grunn at de er det, men det er sånn de ønsker at det skal være og sånn andre skal tenke om de. Eplehuset blir sett på som eksklusivt og de er blir ikke sett på som en butikk som har trøbbel med kundene sine. De leverer de sier. Jeg fant ikke noe negativt på nettet om eplehuset, de fleste som har opplevd trøbbel har nok besøkt butikken fysisk.

Terningkast 3

7 – Trygghet

Eplehuset.no er sertifisert butikk som har trygg E-handel, med andre ord lever nettsiden opp til Trygg E-handel sine krav for e-handlere. Å kunne ha trygg e-handel merket på sine nettsider sprer trygghet til de som besøker denne nettsiden. Andre måter å se om det er trygt å handle på en nettside er å se på betalingsalternativene som blir tilbydd. Bruker de trygge og kjente betalingsløsninger eller kan du kun betale med Visa debit? Eplehuset har kundechat og du kan også ringe de på kundeservice eller sende en epost.

Andre spørsmål kunden kan stille seg om denne nettsiden også har fysiske butikker som man kan besøke og i de fleste tilfellene som  så er svaret ja akkurat som du kan besøke eplehuset i de fleste stedene i Norge. At du har en fysisk butikk betyr at du eksisterer og gjør at kundene stoler på denne nettsiden.

Terningkast 6

8 – Kundekommunikasjon

Eplehuset er ganske aktive på instagram og poster innlegg ca annen hver dag. Det samme kan sies om dere facebook side. Som oftest går innleggene ut på produkter, nyheter og dagens situasjon. De deler også innlegg som omgår samfunnet. Jeg vil si at de bruker sosiale medier som en markedsføringskanal av sine produkter.

Jeg har prøvd å se etter om de svarer på kommentarer både på instagram og facebook, men dessverre ikke funnet noe. Her burde man være flinkere og se kundene. Det er selvfølgelig umulig å svare alle med tanke på hvis det kommer inn altfor mange kommentarer.

Terningkast 3

9 – Priser og utmerkelser

Det er ingen priser og utmerkelser som blir vist frem i nettsiden. Hvis de ikke har noe å vise så er jo det veldig normalt at de ikke skriver noe om det.

10 – Konsept og strategi

Strategi er å velge en retning og å implantere som bare det. Det handler om skille seg ut og ha en klar strategi, helst selge en spesiell gruppe produkter. Eplehuset er Apples offisielle distributør av Apple produkter og eksperter innen Apple og deres produkter. Ca 80% av produktene som blir solgt er fra Apple og resten er litt forskjellige. Eplehuset skiller seg ut fordi de er de eneste offisielle i Norge som selger Apple produkter i sortimentet.

Terningkast 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *