Hvordan er det å være student i corona-tiden?

Corona-tiden og 2020 har vært en veldig spesiell tid for de fleste. Det er mye som har vært annerledes og nytt. Vi studenter har vært vant til å møte opp på skolen og ha en vanlig undervisning med elever og forelesere. Vi hadde et sosialt liv og et helt annet forhold til lærere og medelever. Vi pleide å møtes på skolen og jobbe oppgaver og hjelpe hverandre. Når vi fikk beskjed om at skolen skulle stenges, virket det litt uvirkelig og rart på starten.

Plutselig satt vi alle alene hjemme foran en skjerm og hørte på en foreleser prate i ett sett. Det ble mye vanskeligere å involvere seg i det læreren sa og det ble mindre diskusjoner mellom elevene. Personlig synes jeg at det er veldig kjedelig å våkne på morgenen og sette seg foran en skjerm og prøve å konsentrere seg i tre timer. Jeg trenger å ha en kamerat på hver side av meg som jeg kan diskutere oppgaver med, ting jeg ikke forstår eller dele tankene mine med. Det gjør faget både lettere og mye enklere å forstå for min del. Det er medelever som jeg kun møtte på skolen selv om vi er venner, men det var på skolen, og kun på skolen vi møttes, på grunn av blant annet bosted. Det er veldig trist at man ikke kan se personene man ellers skulle se hver dag på skolen.

Det kan også være starten på en ny tid. Nå har vi fått testet hvordan det er å studere gjennom internett og de fleste har utviklet seg og lært nye ting. Skolene har tilpasset seg elevene og gjort det beste for oss.

Det beste med studietiden i pandemien har vært at hvis jeg er på jobb, syk eller ikke kan være i timen av en grunn kan jeg bare gå inn på canvas og ta opp forelesningene som blir tatt opp og lagt ut. Jeg er veldig stor fan av denne “funksjonen” og synes dette bør fortsette også etter pandemien. I en undersøkelse som har blitt gjort viser det at 8 av 10 norske studenter synes livet som student under korona pandemien er mer krevende enn før og at de føler seg ensomme. Spesielt de som bor alene i studentbyene er ekstra utsatt for å føle seg ensomme. De kan verken dra på besøk eller skolen, og må sitte alene hjemme. Det blir kun skole, serie og jobb, dersom man er heldigvis nok til å ha en jobb på siden av studiet. Når jeg først nevner jobb så er det mange studenter som ble permittert og mistet det lille ekstra inntekten de hadde ved studiene sine. Jeg tror alle som leser dette innlegget er hundre prosent enige med meg; at den dumme corona er borte for alltid fortest mulig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *